Talen, landen, woordenboeken, tijdschriften etc

Filter is een tijdschrift voor vertalen en vertaaltheorie.

Vertaal.startpagina.nl biedt in samenwerking met www.startpagina.nl een uitgebreid overzicht van alle mogelijke links die met vertalen te maken hebben. Nog zo'n handige is woordenboek.startpagina.nl.

Tolken.startkabel.nl bevat links die voor tolken interessant zijn. Startkabel wordt door vrijwilligers beheerd en is ontstaan nadat Startpagina aan VNU verkocht is.

De Talen is een maandblad voor vertalers Duits, Engels, Frans en Spaans. Elke maand worden vertalingen besproken. Een handige aanvulling op uw studie. Helaas heeft het blad het niet kunnen bolwerken en zijn ze gestopt. Maar als u (misschien via Marktplaats?) oude jaargangen te pakken kunt krijgen, dan is dat goed studiemateriaal.

Duitsland, Engeland, Frankrijk, Italië, Rusland en Spanje; voor al deze landen heeft Startpagina een eigen dochterpagina bijvoorbeeld www.italie.startpagina.nl.
In een aantal gevallen is er ook een specifieke taalsite aan gekoppeld, vaak ook te bereiken door in plaats van de landnaam de taalnaam in te vullen. Voorbeeld: www.engelsetaal.startpagina.nl leidt naar allerlei bijzonderheden over het Engels.

Russisch leren?
Russisch-in-Rusland is een Nederlandse organisatie in Sint Petersburg die taalcursussen Russisch met accommodatie aanbiedt. Cursusduur van 2 tot 12 weken. De cursussen zijn niet alleen theoretisch, maar ook praktisch doordat u zelf met uw begeleider de stad in gaat om de taal te oefenen. Zie verder www.russischinrusland.nl

InterActive Terminology for Europe (voorheen Eurodicautom)
Een onmisbare website voor elke vertaler: http://iate.europa.eu, hét onlinewoordenboek, samengesteld door de vertalers van de Europese Unie. Mag niet bij uw favorieten ontbreken. Werkt in alle talen van de EU.

Travlang is een onlinewoordenboek in vele talen. Gratis te gebruiken.

Van Dale alles over dé woordenboeken.

Meer dan 150 abonnementen op diverse bladen (opinie, general interest, hobby) met studentenkorting op http://www.student.abonnee.nl/