toggle menu

Studie

Bachelorstudie

De studie bij ITV Hogeschool is een hbo-studie in deeltijd. Het totale programma beslaat 240 studiepunten of EC (European Credit), verdeeld over vier jaar.

De studie laat zich het beste omschrijven als een uitgebalanceerde mix van werk-, hoorcolleges, chats, werkgroepen en opdrachten. In de eerste twee jaar doe je basiskennis en competenties op die jou helpen bij de ontwikkeling tot vertaalspecialist. Denk hierbij niet alleen aan schriftelijke en mondelinge taalvaardigheid, vertaalvaardigheid, tekstredactie, maar ook aan lokalisatie, interculturele communicatie en technisch inzicht in de moderne ontwikkelingen in de vertaalwereld. Ook maak je kennis met cultuur, geschiedenis en politiek van de landen waar je studietaal gesproken wordt. In het derde en vierde jaar volg je minors waarmee je qua interesses alle kanten uit kunt, zoals bijvoorbeeld ondertitelen, juridisch, zakelijk, medisch of literair vertalen. De praktijkstage zit in het vierde jaar en is aangepast op een studie in deeltijd.

Als je in het buitenland woont, is de opleiding ook prima op afstand te volgen. Aangezien het om een opleiding in deeltijd gaat, ligt de nadruk op zelfstudie. Door extra faciliteiten en contacten met docenten en medestudenten houd je het niveau hoog. ITV Hogeschool heeft een online studiesysteem dat je altijd en overal ter wereld kunt gebruiken.

Wanneer je alle onderdelen van het curriculum hebt afgerond, en de afsluitende vertaalexamens hebt behaald, dan ontvang je een diploma van ITV Hogeschool en mag je de titel Bachelor of Arts voeren. Je studeert af als Vertaler of Tolk.

Losse modules
ITV Hogeschool voor Tolken en Vertalen heeft een uitgebreid aanbod na- en bijscholing voor vertalers en tolken. Je kunt deze modules volgen in het kader van permanente educatie voor je beroep of uit interesse (liefhebberij) voor taal en cultuur. Voor veel van deze modules is een goede kennis van de relevante taal uiteraard van belang; een talenstudie is echter niet noodzakelijk.

Kijk hier voor het actuele aanbod van losse modules.