Leuk en nuttig

Taalprof - de taalprof beantwoordt vragen over grammatica. Niet alleen nuttig, maar vooral ook leuk om te lezen en intellectually challenging.

Genootschap Onze Taal - voor iedereen die van de Nederlandse taal houdt. Het genootschap geeft ook een (gratis) e-mailnieuwsbrief uit. Kijk op www.taalpost.nl.

http://www.taalmuseum.nl/ - de titel zegt het al een beetje. Onderhoudende site over de Nederlandse taal.

Er bestaat een Yahoo! Group voor studenten die zich voorbereiden op de afsluitende examens Vertaler Engels: http://groups.yahoo.com/group/VertaalStudentenEngels/. Het archief van deze groep bevat inmiddels enkele duizenden berichten, honderden links en tientallen bestanden. De groep heeft zo'n 100 leden, die bij ITV Hogeschool, LOI of Hogeschool West-Nederland studeren.

Ook voor vertalers Engels die in de praktijk werkzaam zijn is er een groep. Op http://groups.yahoo.com/group/Indent kunt u vragen over vertalingen en vertaalproblemen stellen. De groep wordt gemodereerd door Jim Turner, een bekende vertaler Engels.

Handig: Via http://toolbar.google.com kunt u een speciale werkbalk voor Internet Explorer installeren waardoor de Google-zoekmachine binnen handbereik is. Bijzonder handig is dat de werkbalk een functie heeft waarmee gevonden zoektermen gemarkeerd kunnen worden.
Nog handiger: Nooit meer bestanden op uw computer kwijt dankzij een programma dat uw hele schijf indexeert. Google, MSN en Copernic hebben gratis programma's hiervoor - u kunt uw eigen computer doorzoeken zoals u op Google of MSN zoekt.